Begeleider recreatieve zwemactiviteiten

 

De Begeleider recreatieve zwemactiviteiten verzorgt recreatieve activiteiten in het zwembad, die aansluiten op de motieven en doelen van specifieke (groepen) deelnemers. Je weet welk aanbod er allemaal mogelijk is en bent specialist voor één of meerdere type zwemactiviteiten en/of doelgroepen. Dit onderdeel is ook zeer geschikt voor medewerkers die al in het zwembad werken maar meer (specialistische) kennis willen over specifieke doelgroepen of activiteiten. Fellinco biedt deze opleiding individueel aan door gebruik te maken van een online leeromgeving. Daarnaast is het leren in de praktijk essentieel om de opleiding goed te kunnen afronden. Hiervoor dient er stage gelopen te worden bij een zwemles organisatie.

De opleiding voor de eenheid Begeleider recreatieve zwemactiviteiten is gericht op de volgende beroepscompetenties:

Ontwikkelen en evalueren van activiteiten

Verzorgen van activiteiten

Verlenen van eerste hulp tijdens de activiteit

Inspelen op de behoefte van de gast

 

De opleiding Ce2 bestaat uit een algemeen deel en uit een specialistisch deel. Het algemene deel omvat het opzetten van activiteiten en de omgang met bezoekers in het zwembad; hun motieven, wensen, beweeggedrag en (on)mogelijkheden. De cursisten doen (basis)kennis op over onder andere motieven van deelnemers, motorisch leren, de rol van de begeleider, trainingsleer, lesopbouw, doelgroepen en activiteiten, en de organisatie van evenementen.

Naast het algemene deel specialiseren kandidaten zich in minimaal 1 specialisatie. Er kan worden gekozen uit 10 specialisaties. Als onderdeel van de beroepsopleiding Allround zwembadmedewerker kan gekozen worden voor 10 specialisaties. Alle specialisaties kunnen gevolgd worden als onderdeel van Ce2 Begeleider recreatieve zwemactiviteiten. Daarnaast zijn er 4 specialisaties die gevolgd kunnen worden als vervolg op Ce3 Lesgever Zwem-ABC, deze specialisaties zijn aangevuld met een *.

Specialisaties:

Kinderen met leer- en/of gedragsproblemen*

Zwemmen voor mensen met medische indicatie

Zwemmen met baby’s en peuters

Zwemmen met zwangeren

Zwemmen voor senioren

Aquafitness/Aquasport

Conditiezwemmen

Zwemvaardigheidsdiploma’s*

Snorkelen*

Survivalzwemmen*

Fellinco biedt de in vet gedrukte specialisaties aan!

Elke specialisatie bestaat voor een deel uit theorie en voor een deel uit toepassing van de theorie in de praktijk tijdens de stage. In de theorie vindt verdieping plaats en leert men specifieke kennis over de betreffende doelgroep of de betreffende activiteit. In de stage leert men de theoretische kennis toe te passen in de praktijk wat uiteindelijk leidt tot het zelfstandig kunnen lesgeven in de betreffende specialisatie.

Het examen:

Het examen is een zogenaamd groepsgesprek, waarin de examinatoren de kennis van theorie en praktijk toetsen van de kandidaten. Deelname aan het examen is alleen mogelijk indien alle opdrachten gemaakt zijn en de stagelessen zijn beoordeeld. Daarnaast moet een deelnemer de volgende documenten kunnen aantonen:

Een geldig EHBO diploma van het Oranje Kruis of het uitgebreide EHBO inclusief kinderen van het Rode Kruis. Een geldig certificaat Zwemmend Redden voor zwembaden van Red­dings­bri­gade Nederland.

Voor meer informatie, neem contact op.

Zwemactiviteiten